מסכת חלומות מוזרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/09 11:51 ו בכסלו התשע

שאלה

שלום רב,

פקדו אותי שורה של חלומות מוזרים בשבוע שעבר,

זה התחיל בזה שחלמתי שבאתי על אחותי בחלום

וכתוב בגמרא במסכת ברכות: הבא על אחותו בחלום יצפה לחכמה שנאמר {משלי ז-ד}

אמור לחכמה אחותי את, ועכשיו, שהתעוררתי היה לי קרי, אז זה טוב או רע?

יום למוחרת שוב חלמתי חלום, שאני בא על אשת איש,

והנה מה כתוב במסכת ברכות: הבא על אשת איש בחלום מובטח לו שהוא בן העולם הבא

וה''מ דלא ידע לה ולא הרהר בה מאורתא.

ועכשיו לפאנצ'ליין, זה היה חלום שקמתי בגללו ב-11:15 (הפסדתי יום לימודים).

אני הייתי כזה בקניון של העיר שבו אני גר, עם אבא שלי, וכזה אני חושב שהפצתי או אמרתי

עשיתי פעולה כלשהי, שפירסמה 'משיח'. וכולם כזה חיכו לו או משהו. ואז...

אמרתי לאבא שלי בוא נקנה את המכונית הזאת היתה זה מכונית מאד יפה וקנינו..

אז אחרי כמה דקות, אבא שלי התעצבן, עלייי שביזבז את כל הכסףף על המכונית בגללי

כי אני הצעתי לו, והוא אמר לי 'אני לא יסלח לך בחיים' והיה לי צערר גדולל, והכל.

וכישצאתי עליתי עם אנשים או משהו לגבעה כזאת, ובא לי גמל כאילו בא לקראתי

ואני נבהלתי כי הוא היה גדול ואני יורד למטה ובורח ממנו..ובקשר לגמל

בגמרא במסכת ברכות כתוב: הרואה גמל בחלום מיתה נקנסה לו מן השמים והצילוהו ממנה

אמר רבי חמא ברבי חנינא מאי קראה {בראשית מו-ד}

ואנכי ארד עמך מצרימה ואנכי אעלך גם עלה רב נחמן בר יצחק אמר מהכא {שמואל ב יב-יג}

גם ה' העביר חטאתך לא תמות (ברכות דף נו - ב).

השאלה שלי, מה פשרם של החלומות, ולמה קנסו עליי מיתה מכחתילה, הרי אני מרגיש שלם במצוות

ושמח בעבודת השם.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
רוב החלומות באים בגלל הרהורים שהיו לנו ביום. אפשר שחשבת על נושאים שונים במשך היום, אולי אפילו על דברי הגמרא במסכת מכות.
אתה מצטט מהגמרא בברכות אודות פשר חלומות. הגמרא קובעת: בתנאי שלא "הרהר בה מאורתא".
האם אתה בטוח שכל החלומות הללו לא קשורים במאומה למחשבות שהיו לך במשך היום?
לי נראה (גם מנסיון אישי - על עצמי) שאם מנסים להזכר בדברים שהעסיקו אותנו בימים האחרונים מתברר הרקע לרוב החלומות.
אני מציע גם לך לנסות לשחזר היטב דברים שחשבת או שמעת וקראת בימים האחרונים. אני סבור שמתוך כך יתברר לך שהדברים תלויים במה שעבר עליך ואין בחלומות הללו רמזים לשום דבר אחר.