מסירת בגדים ושלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/06/13 13:20 י בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

1.האם מותר לי לתת לאחותי חולצות באורכים שאני לא לובשת ובצבעים שאני לא לובשת והיא כן?

והאם מותר לתת בגדים כאלו לצדקה?

2.אילו דברים אסור לעשות בשלושת השבועות? וכיצד זה לא מתנגש אם כך שימים עצובים אלו הם בחופש הגדול בתקופה של קייטנות שבה עושים פעילויות שמחות וכיפיות?

בתודה מראש!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

פשוט שאין לתת למישהו אמצעים וכלים כאשר ברור שישתמש בהם לחטוא.
אבל אפשר להשתמש בבגדים קצרים מעל בגדים אחרים - ארוכים יותר.
לכן אם את יודע שאחותך תלבש בגדים בדרך לא צנועה - אל תמסרי לה אותם.
אבל אם את מוסרת לצדקה אפשר שהמקבלים ישתמשו בכך בדרך כשרה וצנועה - לכן אפשר למסור.
עייני גם בתשובה להלן ובדיון שיש בתגובות אליה
https://www.kipa.co.il/ask/show/169578-מסירת-בגדים-לא-צנועים

באשר לשלשת השבועות - יש הבדל בימים שעד ר"ח אב ובין הימים שאחריו. להלן ציטוט מתוך שעורים של הרב אליעזר מלמד: "אולם להלכה אין בזה איסור, מפני שמה שאמרו חז"ל למעט בשמחה הוא מראש חודש אב, אבל לפני כן אין איסור לעשות דברים שיש בהם הנאה ותענוג, ורק מאירועי שמחה מיוחדים יש להימנע, כגון מקיום מסיבות, קונצרטים וריקודים. לפיכך, מותר לטייל, לרחוץ ולנפוש בבית מלון עד סוף חודש תמוז. ולגבי החשש מדברים שיש בהם סכנה, אין מדובר בחשש כזה שבעטיו צריך לבטל טיולים וכדומה. ובאמת כל השנה צריך להיזהר מעשיית מעשים מסוכנים, ובימים אלו ראוי לנקוט במשנה זהירות."

עייני בהרחבה
http://ph.yhb.org.il/05-08-06/