מסילת הישרים-ניסיונות בחיים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/03/13 23:00 ח בניסן התשעג

שאלה

שלום רב,

אני חזרתי בתשובה לפי כמה חודשים ואני מנסה ללמוד כמה שאפשר נוסף על דברים אחרים שעל הראש.

אני התחלתי לקרוא את מסילת הישרים וראייתי הרצות של רבנים על הספר ביוטיוב.

חלק מהותי שלמדתי שהמהות של החיים זה ניסיונות ומצוות.

ניסיונות זה בעצם התמודדויות של יום יום.

אני דווקא מעדיף לקרוא לזה התמודדיות.

אני הבנתי ותקנו אותי אם אני טועה.

שיש ניסיונות של בין אדם ולחברו, בין אדם למקום ובין אדם לעצמו.

יש לי כמה שאלות:

1 - מה המהות של ניסיונות ,האם זה אומר שאנו חייבים תמיד להשאר בדרך הבורא? או פשוט להתמודד ולעבור את זה?

מה זה אומר שנכשלים בהתמודדות? האם זה לחטוא, להתאבד חס וחלילה?

2- אני שמעתי על מושג שנקרא ניסיון יום יומי וניסיון קיומי.

שמעתי את הרב פינטו מדבר על זה, מה זה ניסיון קיומי ?

3- בניסיונות שבין אדם לחברו, מה המהות בניסיונות אלו? האם המטרה היא לא לעשות עוולות? לא לחטוא? תמיד לוותר? לא לוותר כי אז מאבדים את האופי ואת האינטרסים?

אשמח לקבל מכם תשובה על כך.

והמלצות למקורות מידע וספרים בנושאים דומים התקבלו בברכה.

בברכה וחג פסח שמח!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלות טובות שאלת,

אשמח לענות לך אם תתקשר אלי 052-7710491,

כך אוכל לענות בהרחבה.

בברכת חג שמח!!

דני ארגמן