מסייע לדבר עבירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/05/10 13:04 כא באייר התשע

שאלה

שלום הרב,

אני בת שרות בבית ספר יסודי ומורות מבקשות עזרה טכנית בשימוש במחשב מדי פעם.

יש מורה שמה שאני עוזרת לה בו זה לשלוח עבודה למרצה שלה כדי שתקבל תואר כלשהו. העניין הוא שאני עוזרת לה לשלוח עבודה שלא היא עצמה כתבה אלא מישהי שלחה לה אותה ואני ממש משנה שם תאריכים ומוחקת דברים על מנת שהעבודה לא תהיה כמו העבודה שהחברה שלחה לה וזה רמאות ודאית. השאלה היא האם לעזור או שזה שותפות לדבר עברה.

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אני לא נכנס כאן לדקויות הלכתיות - מפני שמצד תיקון המידות ברור שצריך להתרחק מכל דבר מכוער. והדבר הזה מכוער מאוד - לכן תתרחקי ממנו.
את לא חייבת, אבל הלואי שהיה לך הכוח להסביר בכנות לאותה מורה מדוע את לא מסייעת לה, כדי שגם היא תהיה מודעת לדברים המכוערים שהיא עושה.