מסיבת סיום בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/06/02 05:38 יד בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב, ברכה ושלום!

הנני תלמיד י"ב באחד התיכונים הדתיים במרכז. מועד מסיבת הסיום נקבע לאחר י"ז בתמוז אבל לפני ר"ח אב. איך אני אמור לנהוג מבחינת שמחה, שירים,וכו'? אני חייב להשתתף במסיבה, שכן זוהי מסיבת סיום למחזור כולו ואין אפשרות לדחות את המועד. אם לא אשתתף זה עלול לגרום לחילול ה' גדול אבל מצד שני מחובתי לדעת איך ההלכה רואה ענין זה? האם יש מקום להתיר- לפני ר"ח? וכן האם זה בגדר "אנוס"?

אשמח לקבל תשובה במהרה.

תשובה

ב"ה כ' תמוז תשס"ב

לנריה שלום!

במשנה במסכת תענית נאמר: משנכנס אב ממעטין בשמחה, וכך פסק המחבר בשולחן ערוך אורח חיים בסימן תקנ"א, ובאמת ברבים מקהילות ספרד נהגו להחמיר בעניני שמחה רק מראש חדש אב, הרמ"א שם מביא את מנהג אשכנז שלא לשאת אשה מי"ז בתמוז ואילך, ומכאן גם נהגו בני אשכנז שלא לעשות מסיבות המלוות בשירים ובתזמורת בימים אלו.
בודאי שבית ספר דתי מלכתחילה היה צריך לתאם את המסיבה לפני י"ז בתמוז, אבל במקרה שלך שהמסיבה כבר נקבעה ואתה חושש שהעדרותך תהיה פרישה מן הציבור, יש לסמוך על מנהג בני ספרד, שבודאי חלק מן התלמידים נמנהעל יוצאי קהילות ספרד, ולהם הדבר מותר, וגם אתה יכול להשתתף במסיבה.
בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת