מסיבה למתנדבי מד"א

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/07/02 14:38 כו בתמוז התשסב

שאלה

שבוע טוב!!!

אנחנו ממש בבעיה.

ביום שני הקרוב בעז"ה תתקיים מסיבה למתנדבי מד"א באיזור בו אני מתנדבת.

המסיבה אורגנה במיוחד בצורה שתתאים גם לנו החבר'ה הדתיים, היא אורגנה במקום שבו נוכל להיות, האוכל כשר וסגנון המסיבה מתאים יחסית למסיבה שצריכה להתאים גם לחילונים.

הם באמת התייעצו איתנו המוןןן

ושאלו אותנו על כל פרט קטן- הם באמת עשו בשבילנו המון המון מאמצים.

הנקודה היא שהתאריך היחיד שנמצא מתאים למקום ולרוב המתנדבים- הוא יום שני הקרוב- שזה אומר שלושת השבועות.

מן הסתם תשמע מוזיקה באיזור- וזהו דבר שאסור!!!

אבל אנחנו פשוט מרגישים שאנחנו לא יכולים שלא ללכת- נפגע בצורה ענקית באחראיים עלינו- שעשו הכל בשביל שנוכל להיות.

אנחנו ממש ממש מתלבטים.

אנחנו יודעים שהמטרה שלנו להיות במסיבה היא לא ההנאה- ונשתדל להתרחק מהמוזיקה כמה שיותר- אלא מטרת ההגעה שלנו למסיבה היא רק בשביל לא לפגוע בבן אדם- שייפגע- וגם המחוייבות שאנחנו מרגישים כלפי האחראיים שכל כך השקיעו כדיי שנוכל להגיע, בזמן שבקלות יכלו לעשות מסיבה שלא תתאים לנו. ואנחנו ממש לא רוב דתי.

אנחנו לא יכולים להיות רק בחלק מהמסיבה או משהו כזה- מכיוון שזה מאורגן ע"י הסעות- ואם אנחנו מגיעים לשם - אנחנו שם כל הזמן!!!

מכיוון שזהו כמו פארק- נוכל להתרחק בזמן שיהיה מוזיקה וכו'...

השאלה היא אם ישנו איזשהוא היתר ללכת לשם- ואנחנו ממש ממש מקווים שכן.

נשמח מאוד אם תענה לנו ממש בהקדם.

תודה רבה מראש.

-אנחנו-

תשובה

ב"ה

שלום וברכה

מתי זה יום שני הקרוב?
אם מדובר עד ר"ח אב
בנסיבות שצויינו בשאלה מותר לכם ללכת .
אם מדובר אחרי ר"ח אב לא ראוי ולא רצוי מפני שמשנכנס
אב ממעטין בשמחה.

בברכה,

עוזיאל