מסובך

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/01/07 11:56 ה בשבט התשסז

שאלה

שלום לכם.

אולי תוכלו לעזור לי עם בעיה שאני מתמודדת עימה.

אני בת לאם לא יהודיה,התגיירתי וחזרתי בתשובה.אני חיה עם ההורים וזה מצב מאוד לא אידיאלי מבחינת הדת,אבל כרגע זה המצב הקיים.

ההורים לא מסכימים להכשיר את המטבח ונעלבים אם אני רוצה לאכול בכלים משלי וזה מגיע לרמה של ריבים ובכי מצד האימא.

רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש בכלים שלהם,למרות שהם מערבבים בשר וחלב ואוכלים לא כשר,להכשיר את הכלים ואז להשתמש בהם.

שנגיד לפני כל שימוש שלי בכלים שלהם אני אכשיר אותם ואשתמש ואז ההורים ישתמשו.אם כן,תוכלו להסביר לי איך מכשירים כל כלי? לדוגמה סכו''ם,סירים,מחבתות וצלחות.

תודה רבה על פועלכם ואשריכם.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אנו רוצים לברך אותך על שבחרת לחיות כיהודיה . אשרייך!!

את עומדת במצב מאוד מורכב .
לנהל אורח חיים יהודי בבית שבו מתנהלים אחרת זה קשה.
גם הפתרון שכתבת הוא נכון אבל זה קשה מאוד לביצוע.

אני מציע לך לשוחח עם ההורים על המשמעות של הגיור .
כדאי לך להיות בקשר עם אולפן הגיור שבו למדת ואולי כדאי שאחד הרבנים מטעמם ינחה אותך או שיבוא לשוחח עם ההורים.
בעצם , מדובר לא רק על השימוש בכלים אלא על מכלול החיים בבית. שזה כולל שבת, חגים ,בילויים ועוד ועוד.

חזקי ואמצי!!!

עוזיאל אליהו,
.