מנהג שפיכת מים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 03:22 ב בטבת התשסב

שאלה

יש לי זוג חברים אשר לאישה מנהג בעדה לשפוך מים מאחורי רכב לפני הנסיעה. לעומת זאת הבעל ומשפחתו טוענים כי זוהי עבודת אלילים. האם נכון הוא ואם לאו מהו המקור לעניין וכיצד יש לנהוג?

תשובה

לא מכיר את המנהג הזה. לא מצליח להבין מאיפה הוא בא, אולי זה דרך לברכה כיון שהמים הם ברכה. וזו ברכה ליוצא לדרך. אינני יודע
מה שאני יודע בודאות הוא כי ויכוח אינו ברכת הדרך ואינו מועיל לכלום. ולכן יעשו מה שיעשו כמו הבעל או כמו האשה ובלבד שלא יתווכחו על כך. כי אפילו יש ברכה בענין הזה - הויכוח יבטל את הברכה. ואם אין בזה ברכה העובדה שיחיו בשלום בתיא ברכה יותר מכל סגולה.
לעצם הענין בכדי שלא יהיה בזה עבודת אלילים כהאשמת משפחת הבעל אפשר לצרף לכך תפילה כגון " יהיה רצון מלפניך ה' אליקינו ואלוקי אבותינו תוליך את הנוסעים לשלום. ותתתנם לחן לחסד ולרחמים בעיניך ובעיני כל רואיהם. ותשלח ברכה במעשה ידיהם וכן יהי רצון ונאמר אמן.