מנהג מתנה לחתן\כלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/10/10 01:59 כז בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

ב"ה ובשעה טובה אני ובת זוגתי התארסנו וכעת נערכים לקראת מפגש משפחות ותכנון החתונה.

ידוע לנו כי ישנו מנהג בו הכלה המיועדת קונה לחתן המיועד טלית לטובת החופה שתהיה ולברכת שהחיינו גם כן. בהנחה שיש בידי טלית נאה, האם אפשרי להביא מתנה אחרת כמו לדוגמא כיפה חדשה שגם עליה אוכל לברך שהחיינו? הנני יודע שאפשרי לברך על כל דבר חדש שקניתי בו אני מוצא שמחה אך בכל זאת, האם לדעתך נכון לעשות זאת תחת מעמד שכזה ואם לא מה היית ממליץ?

תודה מראש וכל טוב על העבודה הנפלאה שאתם עושים כאן. חזק וברוך.

א.

תשובה

ב"ה
לשואל שלום,

אפשר לברך שהחיינו גם על דברים אחרים, הרי קונים בגדים חדשים לחתונה,

מזל טוב,

דני ארגמן