מנהגי אבלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/03/10 08:16 א בניסן התשע

שאלה

שלום,

אני נמצאת בשנת אבל על אבי ז"ל.

האם אוכל לציין את יום ההולדת של ביתי בת השנתיים במפגש משפחתי מורחב ללא מוסיקה? האם יש הגבלות נוספות שראוי להקפיד עליהם?

כמוכן,האם אני יכולה לקבל מתנות יום הולדת ביום הולדתי השנה?

בברכה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מצד כבוד הילדה הקטנה ושמחתה שלא צריכה להפגע, יש מקום שהיא תראה אותך ביום ההולדת שלה. תן לילדה להיות במרכז ולאמא או לדודים להיות המשמחים המרכזיים. הנוכחות שלך צריכה להיות צדדית. כמי שיש לו תפקדי שרות בארוע. אתה צריך להיות בעל "תפקיד", מהמגישים את האוכל, מסדר את החדר וכד' מקומך צריך להיות בצד.

לעניין מתנות: אבל לא מקבל מתנות בכל שנת האבל. ההלכה מבטאת זאת באיסור לשלוח מנות לאבל בפורים.

מן השמים תנוחם ולא תוסיף לדאווה עוד