ממזרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/13 14:51 יט בסיון התשעג

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

שמי מרלן אני בת 22, כל חיי עופפת אותי השאלה האם אוכל להתחתן בגלל טעויותיה של אימי.

אימי התחתנה בגיל 17 לפני 27 שנים. אני טרם נולדתי זה שהיה נשוי לאימי לא נתן לאימי גט במשך 15 שנים. כיום אימי גרושה מאז שאימי התחתנה איתו הייתה בקשר איתו במשך שנה ולאחר מכן הוא ברח ולא יצר עימה שוב קשר אימי המשיכה בחייה ולאחר שלוש שנים הולידה אותי לגבר בשם יהודה , הוא נפטר ואינני מכירה אותו.

אני יודעת שאני נקראת ממזרה אך הסיפור מאחורי שונה.

יש לי בן זוג 3 שנים ובעזרת ה׳ אנחנו מתחננים להתחתן בעוד כשנה, אני מפחדת שיהיו לי בעיות עם הנושא הזה..

הנושא קצת מסובך אשמח להסביר במפורט.

תודה רבה

תשובה

שלום!

הטיפול בנושא ממזרות הוא מורכב, מסובך ועדין מאוד.

בתי הדין של הרבנות משתדלים לחקור היטב בכל מקרה כזה, ולנסות למצוא פרטים שיתירו את הממזרות (לדוגמא: אם היתה בעיה בקידושין הראשונים).

הטוב ביותר הוא שתפני בהקדם לרבנות באיזור מגוריך ולבקש את עזרתם.

אני מצרף כאן את מספר הטלפון של הנהלת בתי הדין הרבניים - 02-6582822, ובפקס: 02-6527630, שיוכלו לעזור.

שנשמע בשורות טובות!