ממונות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/10/12 20:40 ל בתשרי התשעג

שאלה

בבעלותי דירת דופלקס המחולקת לשתי דירות של כמאה ושלושים מטרים את הדירות אני משכיר לשני דיירים החשמל עם מונה בכל דירה וחלוקת המים ע"פ מספר נפשות לגבי הארנונה התשלום נקבע ע"פ מטרים דהיינו הדירה התחתונה 80 מטרים הדירה העליונה 50 מטרים.

הדירה העליונה עברה הרחבה של 30 מטרים והעירייה לא גובה תוספת שלום על כך דהיינו למרות הצ\תוספת הדירה רשומה כמאה ושלושים מטרים, השוכר למטה מבקש שחלוקת הארנונה תהיה שווה בינו ובין השוכר למעלה שהרי בסופו של דבר הם גרים באותו גודל של דירה.

שאלתי היא האם הוא צודק?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למיטב הבנתי הדבר תלוי בדרך שאתה משלם ארנונה:
אם העיריה גובה מכל דירה בנפרד - כל דייר ישלם את מה שהעיריה דורשת מהדירה שלו.

אם העיריה גובה ממך תשלום אחד על שתי הדירות יחד, בבחינת מעין דירה אחת של 130 מטר מרובע - אז ראוי שלאור הרחבת הדירה התשלום יהיה חצי חצי.