מלון לאחר חתונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/05/09 19:26 א בסיון התשסט

שאלה

שלום!

האם יש בעיה הלכתית ללכת אחרי החתונה לבית מלון לילה אחד כאשר הדבר אינו יפגע במהלך ה-7 ברכות? אני זוכר במעורפל על איזה עיניין ללכת לבית שהוא ברשותך(ואולי חדר שהוא מושכר נחשב כדבר שברשותך כמו דירה מושכרת) כחלק מדברים שהאישה נקנית בהם.

תודה רבה וחודש טוב!

תשובה

שלום

לאחר הקידושין (שהם האירוסין), הנישואין חלים על ידי חופה.
ישנה מחלוקת ראשונים מהי החופה.
דעה אחת היא שההינומה היא החופה. דעה אחרת, חדר ייחוד הוא החופה. דעה אחרת, מה שהיום קוראים חופה (בד עם עמודים) הוא חופה, ודעה אחרת היא שההבאה לביתו ממש היא החופה.

כיום, אנו יוצאים ידי חובת כולם (אמנם חלק מעדות המזרח לא נהגו חדר ייחוד, ויש מחלוקת אחרונים אם יכולים לעשות חדר ייחוד לחומרא או שזה זלזול בראשונים).
ועל כן נהוג להשכיר את חדר הייחוד מבעל האולם, לקיים גם את הדעה שיש להביאה אל ביתו ולא רק ייחוד או שאר הדעות מהי חופה.

לכן, אין צורך ללכת הביתה לאחר החופה, שהרי אם השכרת חדר הייחוד מבעל האולם יצאת ידי חובת כל השיטות.
וגם אם אתה ספרדי ואינך עושה חדר ייחוד, עדיין אתה משכיר את חדר המלון (ואם הוא במתנה כדאי לעשות פעולת קניין סמלית מול בעל המלון), וזה מכניסה לביתו, וגם ייחוד.

מזל טוב