מלאכת בונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/04/13 10:19 כב בניסן התשעג

שאלה

שלום הרב,

האם יש בעיה של מלאכת "בונה" בשבת,כשאני פותחת את הסטנד של התא שלי בבית הכנסת ומשעינה עליו את הסידור?(משעינים את העץ של וו)

תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין כאן כל בעיה, אני מצטט משעור של הרב אליעזר מלמד:
מותר לפתוח עגלת ילדים, שולחן מתקפל, כסא מתקפל, מיטה מתקפלת ולול של תינוקות, מפני שהכל שם עשוי ומחובר מערב שבת ורק פותחים אותם בשבת (שו"ע שטו, ה).
הנימוק: "מפני שהכל שם עשוי ומחובר מערב שבת ורק פותחים אותם בשבת" מתאים גם למצב שאת מתארת.