מלאכי חבלה והתיקון הכללי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/06/09 11:16 כז בסיון התשסט

שאלה

אם אני קורא "תיקון הכללי" כל יום כמה מלאכי חבלה אני משמיד?

תודה רבה.

תשובה

שלום

רק מי שלומד יומם ולילה תורה שבעל פה בעמל ובעומק, ומידותיו נעלות, יכול לגשת לסודות התורה ביראה ובצורה מדורגת (גמ' בחגיגה, עץ חיים).
מלאכים בכלל, ומלאכי חבלה בפרט הם משמעויות עמוקות הקשורות בתורת הסוד, ואל לך לחשוב בהם כלל.

קרא תיקון הכללי כתפילה לד' וכשיר לפניו, וכמאמר השל"ה הקדוש, מעלת אמירת תהילים גדולה ביותר.
את התיקון הכללי תיקן ר"ן מברסלב לתיקון החטאים, ועיקר התיקון הוא בעידוד האדם ובתפילתו לפי ד'.

כל טוב