מלאכה לפני תפילה.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/12 17:43 ה בתשרי התשעג

שאלה

האם מותר לעשות מלאכה לפני שמתפללים בבוקר? אם אסור, האם יש הבדל בין מלאכה - תולדה לבין מלאכה שהיא סייג כמו להדליק את האור? או לכתוב?

ואם התפללתי ברכות השחר או שתי ברכות כמו אשר יצר ו"על נטילת ידיים"? זה מספיק בשביל לעשות מלאכה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הגדרת מלאכה לענין זה שונה לחלוטין מהמושג מלאכה בהקשר של יום שבת וחג: אין שום בעיה להדליק אור או לנסוע במכונית לבית הכנסת.

ברכות השחר וכד' לא מספיקות בשביל לעשות מלאכה. האיסור הוא לעשות דברים לפני תפילת עמידה.

שאר הפרטים, האסורים והמותרים וממתי אסור, עיין בקישור דלהלן:
http://ph.yhb.org.il/category/תפילה/12-לקראת-תפילת-שחרית/