מלאכה בתשעה באב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/13 17:12 א באב התשעג

שאלה

האם מותר להצטלם בתשעה באב ? צילומים לקראת בר מצווה בפרדס או בנחל ( מבלי לשחות )

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא שייך לעשות זאת בתשעה באב מפני שמסיח דעתו מן האבלות ויש בכך אפילו שמחה של הכנה לקראת בר המצווה.

מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד: "צריך אדם להימנע מלטייל בתשעה באב, כדי שלא יסיח את דעתו מהאבלות. וגם יימנע משיחת רעים..."
"אמרו חכמים: כל העושה מלאכה בתשעה באב אינו רואה ממנה סימן ברכה לעולם (תענית ל, ב). והטעם, מפני שהוא מסיח את דעתו מהאבלות".

עיין בהרחבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=3810