מלאכה בחנוכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/11/10 03:48 כח בחשון התשעא

שאלה

פעם ראשונה אני שומעת שאסור לעבוד בחנוכה זה נכוון??????

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר לעבוד בחנוכה.

אך שימי לב להלכה מאוד מיוחדת בהקשר הזה .
ההלכה הזו היא הלכה שמיוחדת לנשים בלבד והנשים קבלו עליהם את זה כמנהג מדורי דורות - [שלא לעשות מלאכה כל זמן שנרות חנוכה דולקים -כלומר חצי שעה.]

ודעי לך שיש קבלה בידי חכמי ירושלים שאם אישה נמצאת ח"ו במצב של סכנה במשך השנה תקבל על עצמה שלא לעשות מלאכה בחנוכה יום או יומיים ותינצל .

מכאן ניתן ללמוד עד כמה הרגעים האלו של הדלקת הנרות הם רגעים מתוקים - מלאי חן והוד.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.