מלאך המוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/06/05 19:40 כ בסיון התשסה

שאלה

שלום רב.

האם תוכלו לתאר לי מהיכן המושג הזה?

מתי הוזכר ובאיזה הקשר?

מי בכתובים מוגדר כמלאך המוות?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
מלאך המוות מוזכר פעמים רבות בדברי חז"ל, כשהם מצירים כעין מלאך הממונה על לקיחת הנשמות.
ברם, במסכת בבא בתרא הם אומרים: הוא יצר הרע הוא השטן הוא מלאך המוות". מדברים אלה אנו רואים כי המושג מלאך המוות הוא למעשה מושג אימננטי, הקיים בתוך עולמו הפנימי של האדם, והוא הכוח הממית הפנימי, שבסופו של דבר מביא למותו של האדם. אין מדובר דווקא ביצור חיצוני כי אם בתהליכים פנימיים של מוות הנולד מהיצר הרע שמתחולל בליבו של האדם.

כל טוב