מכנסיים...

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/08/02 00:10 כח באב התשסב

שאלה

טוב, אז השאלה העיקרית היא: עד כמה לבושו של אדם מעיד על פנימיותו?

הסיבה שאני שואלת את זה היא, שלאחרונה הרבה מחברותיי החלו ללכת עם מכנסיים (מדובר בתקופת השירות הלאומי), אך הן טוענות שאין לזה משמעות מעבר לנוחות..

זה די מפריע לי, כי אני קצת מבולבלת מכל העניין ואני לא בדיוק יודעת איך להתייחס...

ביחד עם זאת, הן גם התחילו לבלות בפאבים וכד' ואני לא בדיוק מוצאת את עצמי ביציאות האלה.

אז... זוכרים את השאלה? (-:

עזרה תתקבל בברכה...

תודה רבה מראש.

תשובה

ב"ה כ"ח מנחם-אב תשס"ב

לעידית שלום!

לבושו של אדם אינו אמור להעיד על פנימיותו בצורה מוחלטת, אנשים רציניים מתבוננים על אופיו ואישיותו של האדם ולא על מראהו החיצוני,זה מה שמלמד הקב"ה את שמואל כשבא למשוח מלך לישראל ומתרשם מהבנים הגדולים של ישי.

אבל שאלתך לגבי המכנסיים היא שאלה הלכתית, האם הדבר מותר או אסור בגדרי הלכות צניעות. הפוסקים אוסרים, למרות שאם קיימת אלטרנטיבה יותר גרועה כמו חצאיות קצורות יש פוסקים כמו הרב עובדיה יוסף שליט"א שהעדיפו מכנסים על אפשרות זו.

לרוב בת המשנה את בגדיה לבגדים פחות צנועים, הדבר עלול להעיד על חוסר רצון לקבל על עצמה את עולה של ההלכה, ולמרות שאי אפשר לקבוע דבר זה בודאות, יש מקום לחשוש לכך.

בודאי שבילוי במקומות בהם רבתה הפריצות אסור בהחלט.

פנימיותו של האדם היא עיקרו של האדם, אבל אנו ידועים שהתורה מחייבת אותנו לשמור על כל דקדוקי ההלכה המעשיים, שאלמלא השמירה עליהם גם מדרגתו הפנימית של האדם לא תחזיק מעמד.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת