מכנסיים קצרות בתפילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/07/09 11:02 יג בתמוז התשסט

שאלה

שלום הרב,

האם יש איסור להתפלל עם מכנסיים קצרות?

ובכלל מה נחשב מכנסיים קצרות?

תודה רבה!

תשובה

שלום

אם אתה מעריך שהיית הולך כך לפגישה עם נשיא המדינה ועם רב העיר שלך, מותר. אם לא, אסור.

אין הגדרה באורך המכנסיים, הדין הוא באוירת הכבוד ולא בסוג הבד או האורך.
יש מכנסיים ארוכות שאסור להתפלל בהן, כגון מכנסיי שארוול מלוכלכים, מכיוון שאינם מכובדים, ולא כך עומדים בפני מלך העולם.

כל זה הוא לתפילה פרטית, אך כש"ץ, אסור להתפלל עם מכנסיים קצרים, משום שרוב הציבור ששלח אותך אינו הולך כך לפגישות מכובדות. וכן הדין לכהן.

כל טוב