מכנסיים לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/02/02 12:03 כט בשבט התשסב

שאלה

אחותי החלה ללכת עם מכנסיים רחבות (ואני מדגיש הם רחבות וצנועות).

היא טוענת שללא שום ספק היא תמשיך ללכת רק עם הרוחב הזה של המכנסיים (ולא תגרר ללכת עם מכנסיים צמודות) ולכן השאלה היא, האם מבחינה הלכתית מכנסיים רחבות וצנועות לבנות מותרות, ואם לא מהם הנימוקים ההלכתיים לכך.

תשובה

ב"ה

תומר,

ברכת ה' עליך!

אם אתה שואל אם יש בעיה הלכתית במכנסיים רחבות מאוד תשובתי היא - אין בעיה ומכנסיים אלה מותרים. אין בהם בעיה כי הם א עולים על הקריטריונים של הבעיות ההלכתיות שיש במכנסיים זאת בנוסף לעובדה שאינם בכלל "לא יהיה כלי גבר" וכו'.
כשם שאין להתיר חצאית שאינה צנועה בשל היותה חצאית, כך אין להתיר מכנסיים צנועות ורחבות - מצד עיקר הדין.

אולם, יש כאן בעיה נוספת: חברתית. המכנסיים והחצאית הם ביטוי גם להשתייכות חברתית, לקבוצת הזדהות ובמהלך השנים הפכה החצאית להיות מעין "כיפה" של הבנות.

לכן, אף שאין בעיה הלכתית במכנסיים הנ"ל השתדל להסביר לאחותך את חשיבותם של הסמלים דווקא בתקופה מורכבת ומסובכת זו.
יש הנוטים לזלזל בסמלים.הם עושים זאת בעיקר כשזה לא נוח להם. אבל כשהסמלים משרתים את המטרות שלהם הם מסוגלים להסביר נאמנה את משמעותם של הסמלים וחשיבותם...

בברכה,

שי