מכנסיים בבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/05/02 15:22 כו באייר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב,

ישנן פעמים בהן אני נוהגת ללבוש בבית מכנסיים.

א. האם יש עם כך בעי'ה?

ב. האם מותר לי לברך ברכות כמו "אשר יצר", "שהכל" וכו' כאשר אני לובשת מכנסיים בבית?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

א- אם אין אנשים אחרים - מותר.
ב- אין בעיה.

כל זה הוא מן הדין אבל כבר כתבו חכמים על אישה שלא ראו קורות ביתה את שערות ראשה וזכתה לכמה וכמה בנים כהנים גדולים. משמע מכאן שגם בין ארבע כתלים ראוי להקפיד בדיני צניעות למהדריו.

כל זה הוא חסידות ולא דין. ובזה את יכולה לבחור אם את נוהגת כדין או מידת חסידות. גם אם החלטת לנהוג מנהג חסידות - אל תקבלי את זה על עצמך כנדר וכדין. אלא כחומרה.