מכירת מכונית משומשת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/12/06 12:42 ה בטבת התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום

יש לנו מכונית שנמצאת אצלינו 3 שנים ועשתה לנו כבר הרבה בעיות. לאחרונה המליץ לנו המוסכניק להיפטר ממנה כיוון שלדעתו המנוע צפוי להתקלקל בקרוב השאלה היא האם מותר לי למכור את האוטו בלי לידע על כך את הקונה? איני רוצה לרמות אך מאידך מקובל כשמוכרים מכונית לספר רק בשבחה ולא בפגמיה, אם אומר שכך אמר המוסכניק לא אצליח למכור את הרכב.

הענין מטריד אותי במיוחד אם נמכור את הרכב למשהוא חילוני שיחשוב שאנו אמינים בגלל מראינו הדתי ואז יהיה גם חילול ה'.

מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה
עמדתי בעניין זה היא חדה, ואף נהגתי בה באופן אישי לא פעם.
יש למסור מידע מלא. מכירה במידע מטעה אסורה.
אמנם, יש האומרים כי משעה שלוקחים את המכונית למכון בדיקה לא מוטלת עוד חובה על המוכר. זה בהחלט אפשרי, אולם רק אם אומרים כי צריך לקחת את לבדיקה, ואומרים מראש כי מה שיגיד מכון הבדיקה הוא הקובע ביחסים שבים המוכר לבין הקונה.

כל טוב