מכירת חמץ בדירה מושכרת - פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 21:18 יב בניסן התשסב

שאלה

בנוסח של מכירת החמץ כתוב שאני מיפה כח להשכיר מקום החמץ. אני גר בשכירות, האם המכירה תקפה?

תשובה

בס"ד

כן כיון שאתה משכיר את המקום לשימוש זמני ביותר וכנראה לא ימומש באופן מעשי.

ועל אף שכתוב בחוזה שאסור לך להשכיר ב"שכירות משנה" את הדירה שאתה גר בה. אעפ"כ זה תקף כי זה על דעת בעל הבית. ואפילו אם הוא יצעק שאינו מסכים - זה מנהג המדינה. ואין מי שיכול לערער על מנהג המדינה במקרים מעין אלו.

כל זה בדיעבד, וכבר כתבתי בתשובות אחרות שלכתחילה לא כדאי למכור חמץ גמור של ממש. רק למכור אחרי שאין כלום.

חג כשר ושמח