מכיירת חמץ בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/04/12 19:15 יא בניסן התשעב

שאלה

האם ישנה בעיה בהשארת חמץ גמור (כגון פסטה) בחדר נפרד, מכוסה וכמובן לאחר שנמכר החמץ כדין בלי ביעורו מחמת הפסד כספי?מדובר על בית פרטי אך יש אפשרות להוציא את החמץ מחוץ לבית לאחר מכירתו .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המנהג הוא שלא למכור חמץ ממש כגון פסטה, אלא אם כן מדובר בנזק כלכלי משמעותי, או שזו כמות גדולה או סחורה מאוד יקרה (כמו וויסקי). גם משפחה עם קשיים כלכליים שכל שקית פסטה משמעותית, יכולה למכור חמץ ממש.

אם המקרה שלך תואם את התנאים הנ"ל אתה יכול לסמוך על המחירה ואם לא אז צריך לבער.
יש גופים שאוספים חמץ לטובת נזקקים. בגלל שאצלם נצברת כמות גדולה הם רשאים למכור ואחרי פסח לחלק לנזקקים.
חג שמח