מכונת גילוח

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/10/12 13:54 טז בתשרי התשעג

שאלה

שלום וברכה לרב

יש לי 2 שאלות בקשר לגילוח:

1)מזה השחתת פאת הזקן- הרי שגם אם אני מגלח עם סכין נשאר חלק של השערה בתוך העור, על איזה השחתה בדיוק מדובר.??

2)אני נשוי טרי- עדיין לא עברה שנה, ואשתי כל הזמן מתלוננת על העניין הזה של הזיפים, שזה מפריע לה מאוד- אני יודע שיש בעיה או חילוקי דעות בקשר למכונות הגילוח, אז אני מתגלח עם הפטר (החלק שמקצץ את הפאות במכונת הגילוח) אך זה עדיין מפריע לאשתי,

רציתי לברר את כשרות השימוש של 2 מכונות גילוח שיש לי, 2 המכונות של חברת פליפס : הראשון 7617X והשני נקרא 9 speed xl HQ

האם אפשר להשתמש במכונות אלו (כמובן שאחרי חול המועד)

תודה מראש

חג שמח

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.זו ההגדרה ההילכתית של השחתת זקן, לגלח בסכין את בשיער הנראה.

2. חסרים פרטים בדגמים שכתבת,

עיין בקובץ של מכו צומת יש בו אישורים כל הדגמים הכשרים.

http://www.zomet.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/philips-yishur-7-f.PDF

בברכה,

דני ארגמן