מי שנדר לעלות לקבר רשבי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/02 01:30 יז באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה רבה !

ברצוני להעביר אליך שאלה של איש התחזוקה בבית ספרנו. לפני כ-40 שנה עבר האיש ניתוח ואביו נדר לעלות לקבר רשב"י מדי ל"ג בעומר. האיש נהג לעלות עם אביו מדי שנה בשנה למירון.

לאחרונה מצב בריאותו של האב הדרדר, ואינו יכול לעלות למירון. השאלה היא האם הבן (או האב) צריכים לעשות התרת נדרים וכיצד ?

האם הבן חייב להמשיך לעלות למירון ?

האם הוא יכול לדחות את העלייה במספר ימים? (עקב אילוצים בעבודה)

תשובה

בס"ד

1- אם מדובר באירע חד פעמי שאינו יכול לעלות - לא צריך התרה.
2- אם מדובר בדבר מתמשך - האב צריך לעשות התרת נדרים בפני שלשה.
3- הבן אינו חייב אבל מאוד כדאי לו להמשיך.
4- הענין הוא דוקא בלג בעומר. אבל מכון שאמרנו שהוא לא חייב, הוא בדיעבד יכול לעלות מספר ימים אחר כך.