מי שברך לנעדרי צהל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/11/11 11:36 כח בחשון התשעב

שאלה

כגבאי בבית הכנסת הפסקתי את אמירת התפילה לנעדרים לאחר חזרתו של גלעד שליט. לפי הנוסח שברשות בית הכנסת הברכה היא לנעדרי צבא ההגנה ושבויו (ולא שבויים אחרים) והנוסח קורא לרפואתם, ןלשיבתם הביתה. כידוע לכולם אין היום שבויים חיים שיועלו לקבל רפואה ולשוב לביתם, האדם היחיד עליו עוד ניתן להתפלל הוא פולארד שאינו חייל של צבא ההגנה לישראל ולכן אינו כללול בתפילה זו. האם קיים נוסח המכבד את קודשא בריך הוא ולוקח את העניין ברצינות?

תשובה

שלום לך

בעיני לביטוי 'צבא הגנה לישראל' יש שתי משמעויות:

1. שם של ארגון מסוים בו אנו משרתים בסדיר ובמילואים.
2. כל יהודי העסוק המתחבר ועוסק בהגנת עם ישראל בכל מסגרת שהיא.

לכן -
מאז ומתמיד הוספתי את יהונתן פולארד הי"ו לרשימה זו.
מאז חטיפת גלעד שליט - העברתי את יהונתן פולארד לראש הרשימה בהבנה ששם חטאנו חמור יותר ומחויבותינו לפדותו גדולה יותר וגם ביכולתנו לפדותו ללא מחיר מסוכן בדמים.

בהערה הוסיף שיש לצהל עוד כמה נעדרים

בברכה ובתפילה לשובם המהיר
דוד לוי

אם תרצה את הנוסח כפי שהוא נאמר בקהילות שלי -
שלח לי בקשה ל
davilevi@netvision.net.il
ואשתדל לשלוח לך בשבועיים הקרובים