מי קודם?! כיבוד הורים או הקב"ה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/11 23:34 ב באב התשעא

שאלה

שלום! השאלה שלי היא:

מה צריך לעשות במקרה שאמא או אבא מבקשים ממני להביא להם משהו כשבדיוק התכוונתי לשבת לברך?

האם לכבד את אמא ואבא או קודם לברך ברכת המזון?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם אתה בתוך הברכה - אסור להפסיק. רצוי לסמן להורים בידיים שאתה בתוך הברכה כדי שיבינו, אם לא מתאפשר, אז לאחר שסיימת תתנצל ותסביר להם שהיית בתוך ברכת המזון.

אם לא התחלת לברך, אלא רק התכוונת לשבת ולברך, אז אין כל סיבה שלא להקדים ולסיים את מצוות ההורים ורק אחר כך לברך.

בכלל, כיבוד ד' לא יכול לסתור את כבוד ההורים. מפני שהענווה והקדושה שכבוד ד' מעניק לנו היא ההדרכה הכי חזקה לכיבוד הורים - לא לחנם נמצא כבוד הורים בין עשרת הדברות.
אם נוצרת תחושה של סתירה בין כבוד ד' וכבוד הורים - זו סתירה מזויפת והיא תוצאה של רפיון מידות שיש לזהות ולתקן אותו.