מי צריך לבנות בית המקדש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 08:04 ז בניסן התשסב

שאלה

האם מותר לנו לבנות את בית המקדש ? מי יכול לבנות את בית המקדש? אם זה לא קשה לרב אז אני צריך פירוט. תודה!!!

תשובה

1- אנחנו חייבים לבנות את בית המקדש זו אחת מתרי"ג מצוות "ועשו לי מקדש". האמת היא שבנית בית המקדש היא יותר ממצוה אחת – יש בענין זה מאות!! מצוות עשה ולא תעשה.
2- כתוב ברמב"ם בהלכות מלכים (פרק א א-ב) "שלש מצות נצטוו ישראל בשעת כניסתן לארץ למנות להם מלך שנאמר שום תשים עליך מלך ולהכרית זרעו של עמלק שנאמר תמחה את זכר עמלק ולבנות בית הבחירה שנאמר לשכנו תדרשו ובאת שמה: מינוי מלך קודם למלחמת עמלק שנאמר "אותי שלח ה' למשחך למלך עתה לך והכיתה את עמלק". והכרתת זרע עמלק קודמת לבנין הבית שנאמר "ויהי כי ישב המלך בביתו וה' הניח לו מסביב מכל אויביו ויאמר המלך אל נתן הנביא אנכי יושב בבית ארזים וגו'" מכאן אתה למד כי מצוה זו מוטלת על עם ישראל בתקפוה שיש להם מלך ונלחמו והכריתו את הצוררים שלהם הנמצאים כאן.
3- אנחנו היום לא יכולים לבנות בית המקדש, ויש דעה שהוא ירד מוכן ומשוכלל מן השמים. כל זה לא פוטר אותנו מלהכין את ליבנו לבנין בית המקדש. לדרוש אותו בכל ליבנו ונפשנו. ללמוד את הלכותיו. לדרוש את ציון "לשכנו תדרשו - ובאת שמה". אם "לשכנו תדרשו" אז "ובאת שמה".

אמן