מי משלם על הטבעת ומי שמשלם על הטלית?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 19:07 ו בתשרי התשסד

שאלה

האם זה נכון שהכסף לטבעת החתונה צריך להיות של החתן והכסף לטלית צריך להיות של הכלה?

תשובה

בס"ד

מזל טוב מזל טוב שתראו רק ברכה והצלחה בחייכם המשותפים ביחד והנישואין יעלו יפה בעז"ה.

צריך להבין קודם כל שקניית הטבעת מכסף פרטי זה בכדי שחתם יוכל לקדש את הכלה בדבר השייך לו לתת לה משהו, להעניק. כך מתחילה חתונה. כל מתחילים חיי נישואין.
בעניין חשבון משותף יש פתרון מאוד פשוט שהשותף לחשבון יתן לך את הכסף (באמירה, משיכה) וכך תוכל לקנות מכספך שלך.

לעניין הטלית לא ראיתי שום מקור שהאישה תקנה לחתן מכספה טלית לחתונה וצריך לזכור שכל עניין הטלית הוא בשביל שהחתן יברך שהחיינו על הבית החדש והאישה החדשה ולא עניין הלכתי כלל.

עוד יש רמז בעניין שבגד בדרך כלל מפריד בין אנשים, בין מעמדות, בין גברים לנשים וכאן הטלית מחברת ביניהם.

יהי רצון שתזכו להקים בית כשר ונאמן לעם ישראל ולתורת ישראל שתזכו לבנים ובנות צדיקים וצדיקות חסידים וחסדניות לעבודתו יתברך כל טוב סלה.