מי יקרא מגילת איכה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 03:42 ח באב התשסג

שאלה

יש לי 2 שאלות

א. האם מקובל לפצל את קריאת מגילת איכה דהיינו ש 5 אנשים יקראו - כל אחד פרק.?

ב. האם יש בעיה (ערכית) שבחור בן 15 יקרא את המגילה בפני ציבור וזאת למרות שבציבור יש אנשים יותר מבוגרים (40-60)

שגם הם מסוגלים לקרוא?

תשובה

בס"ד

א- כן.
ב- אם הוא המתאים ביותר והם מסכימים שיקרא ואין בכך מחלוקת. שיקרא. אבל אם יש כמוהו או טובים ממנו קוראים את המגילה - הם עדיפים.

[ומהי קריאה טובה?]

זה שקורא אם טעמים נכונים - בודאי.

אבל היותר מתאים הוא זה שכואב את חורבן בית המקדש וחורבן העם. זה שכואב את המצב ששועלים מהלכים במקום בית המקדש.

זה שקורה מגילת איכה ובוכה.
זה שהציבור שומע אותו ומרגיש את כאב החורבן ובוכה יחד איתו.

והאמת והשלום אהבו