מי הרב הכי גדול באזור הצפון ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/08/02 18:00 כ באלול התשסב

שאלה

שלום הרב!

אני עומדת לתחתן בעזרת ה בעוד חודש לערך ואני עוברת לגור בצפון הארץ

מדריכת הכלות שלי המליצה לי לפנות בעניני נדה לרב הגדול ביותר באזור משום שככל שהרב גדול יותר כך גדול הסיכויי שהוא יוכל להתיר מאחר והוא יודע יותר

כך או כך אני לא מכירה אף רב באזור הצפון (חיפה) הייתי שמחה אם היית יכול למסור לי שם של רב שיכול לפסוק בעניני נזה גדול ככל האפשר

תודה רבה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית מזל טוב !!!!!
אני חושב שטוב עשתה המדריכה שלך שהמליצה לך לפנות
בשאלות בנושא טהרת המשפחה- לרב.

מנסיון עבודתי אני נתקל בהרבה מקרים בהם אנשים מחמירים / מקילים על עצמם ,והם פשוט לא יודעים את ההלכה !! לא הודרכו ע"י מדריכה או חתנים (אברכים)
שלא ידעו כיצב לספור את ה 7 נקיים ונכשלו באיסורי כרת רח"ל.

כלל לא נכון מסרה בידך המדריכה כשאמרה לך כי " ככל
שהרב גדול יותר כך בסיכוי שהוא יתיר "
אני חושב כלל לא נכון. בזה היא טעתה והטעתה אותך !!

צריך לבחור רב על פי מספר קרטריונים:
1-האם הוא הוסמך לשמש כפוסק.
2-האם אישיותו רצויה .
3-האם הוא מומחה לעניני טהרת המשפחה ויש לו ניסיון.
4-האם את מתחברת לאישיות האם את מסוגלת לקבל ממנו.

על פי הקרטריונים האלה את צריכה לעשות לעצמך רב שיורה את דרכך ויפסוק לך הלכה.

כל מה שכתבתי לך כעת הוא במישור העקרוני.

באופן מעשי אנא פני לרב הישוב שבו תתגוררי או לרב השכונה או לרב העיר.ואם אז תתקלי באיזשהיא בעיה ,
צרי עימי שוב קשר ואשתדל להנחותך בדרך.

בברכה,

עוזיאל