מי הזיווג שלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/05/12 19:35 ז בסיון התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

תודה רבה מראש וישר כוח על עבודת הקודש !!

אני נמצאת בדילמה שקשה לי להשתחרר ממנה זמן רב.אני בת21 ויוצאת עם בחור בגילי. יש לי כמה נקודות שמקשות עליי בקשר והלוואי שאקבל הכוונה/עצה.אז ככה,הוא ראשון לי ואני לו ב"ה.אך אני חושבת שעם היתרונות יש גם חסרונות.אין לי איך להשוות ואיך לדעת אם אני אוהבת אותו, איך אדע שהוא הזיווג שלי?ועוד שאלות מסוג זה שצצות במוחי.

יש לנו תקשורת טובה ב"ה.כיף לנו ביחד.הדעות, המנטאליות ,ההשקפות אורח החיים וכדומה.דומה מאוד.הוא בחור מיוחד,מכבד, אוהב,תומך, לב טוב ומידות טובות.הכל פשוט טוב !הוא מבחינתו כבר מזמן היינו צריכים להיות נשואים.אבל קשה לי עם העובדה שהוא נמוך.הוא לא נמוך יחסית אליי אלא יחסית לגבר.וזה משפיע לי על הדימוי שלו.אני לא יודעת להסביר את זה.אולי משהו פסיכולוגי, קשה לי לוותר עליו בגלל שטות כזו.אבל איך אשתחרר מהדימוי החיצוני?הכל בסדר מבחינה חיצונית אבל רק הגובה..

אני יודעת שזה רדוד להתייחס לדבר כזה.אבל אני לא מצליחה להיות שלמה עם עצמי.ופה נכנסות השורות שכתבתי בהתחלה- איך אדע שאני אוהבת אותו?

אם הייתי אוהבת אותו הייתי מתגברת על שטות מעין זו,לא?חברות אומרות לי שמאוהבים/אוהבים הכל מתגמד....אני אדם שרוצה לקחת החלטה קודם משכל ואז לשתף רגש.מבחינה שיכלית הכל טוב!ויש רגש בסיסי כמובן,אבל כמו שאמרתי.אני לא מצליחה להיות שלמה איתו.

דבר נוסף,לא תמיד אני רוצה להיות איתו/לדבר איתו.זה נורמאלי?זה לגיטימי?איני יודעת איך התחושות צריכות להיות.אני כ"כ מבולבלת ולחוצה מקבלת החלטה.אני איתו כמעט חצי שנה זה המון זמן!והצילו,אני לא יודעת מה לעשות ואיך להחליט

אשמח לתשובה מפורטת,איך לוקחים החלטה כזו?איך אדע שאין משהו שיותר מתאים לי?יותר שלם??

תודה מראש ובשורות טובות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את נצבת בפני אחת השאלות הקשות בחיים – בחירת בן זוג. זו בחירה לכל החיים, זו הבחירה הכי משמעותית מפני שהיא קובעת גם את הזוגיות וגם את אופי המשפחה שתהיה לך. את רוצה להיות בטוחה שבחרת נכון ולכן את מאוד לחוצה מהענין – ומתוך כך גם מבולבלת.

עולות אצלך שאלות, תמיהות וגם חששות. נראה שצריך לעשות כאן קצת סדר:
יש עובדות שאי אפשר לשנות אותן, והן מעוררות שאלות קשות: "הוא ראשון וגם אני – אין לי איך להשוות" מתוך כך את מוטרדת - "איך אדע שאין משהו יותר מתאים לי? יותר שלם? - - - האם הוא הזיווג שלי?"

התשובה לשאלות אלו היא שלעולם לא נדע את התשובה. כל מי שמחליט להתחתן זה לא מפני שלחשו לו באוזן שזה הזיווג שלו... ולעולם הוא לא יוכל לבדוק אם אין מישהו מתאים ושלם יותר עבורו.

את מחפשת אות או מופת שיעניק לך בטחון בבחירה שלך. אין דבר כזה.
הקב"ה קבע לנו שהבחירה היא שלנו, הסיבה היא כדי שנדע שגם האחריות להצלחת הבחירה היא שלנו.
אפשר לומר שאתם תקבעו אם זה ה-'זיווג' שלכם. ההצלחה תלויה בהמשך הדרך, כיצד אתם תבנו את הזוגיות הזאת לאורך השנים. בהתנהגות שלך כלפיו (ושלו כלפיך) את תקבעי שאין מישהו מתאים יותר ושהוא הזיווג שלך.

יש לך שאלות נוספות:
קשה לי שהוא נמוך. חברות אומרות לי שמאוהבים \ אוהבים הכל מתגמד...

זו תופעה מוכרת: משהו בהופעה חיצונית שקשה אתו. גובה, משקל ועוד פרטים חיצונים.
לעיתים קרובות דברים אלו מפריעים דווקא לבן הזוג המסוים (אחרים שואלים אותך: 'מה רע בכך?'). על פי רוב זה מעיד על קושי של בן הזוג בגלל נסיבות שקשורות אליו (אולי לך יש בעיה עם גובה?) אי אפשר לומר שהדבר לא יכול להעיב על האהבה אבל גם זה תלוי באדם עצמו. מי שמחליט להתגבר על כך, יכול לעבור תהליך ולבסוף יצליח. התהליך יכול להמשך זמן אבל בסוף שוכחים שהיה משהו שהפריע.

שתי שאלות נשארו לסוף:
לא תמיד אני רוצה להיות אתו \ לדבר אתו, האם אני אוהבת אותו?

נדמה שלי שדווקא כאן עולה ענין משמעותי ויש בהחלט לברר אותו.
לאהבה כידוע גוונים רבים ושונים. לכן לא קל למצוא תשובה ברורה לשאלה: "האם אני אוהבת" אבל אחד התנאים הברורים לקשר טוב ולניצני אהבה הם הרצון להיות הרבה יחד.
זה גם מבחן חשוב מאוד לבנית משפחה – סוף כל סוף בני זוג אמורים להיות הרבה זמן יחד.
לכן דווקא את שאלת היחד צריך לבחון היטב: תשתדלי למצוא את שורש הרגשות הקשורות ליחד ולברר אותן. זה מאוד חשוב כדי לברר את גודל ועוצמת הרגש שלך כלפיו.
אציע כאן התחלות לחשיבה (הדברים ודאי חייבים השלמה!)
מצד אחד אם לא טוב לך יחד אתו – אפשר שזה לא הזיווג שלך.
מצד שני בגלל כל הדברים האחרים שמצביעים אצלכם על זוגיות טובה, צריך לבחון ענין זה יותר לעומק ולשאול: מה פרוש 'לא תמיד'? האם אינך מתגעגעת לפגוש אותו? האם אחרי שעתיים יחד כבר נמאס לך? או שאחרי שבת שלמה משותפת, את מרגישה שאת צריכה לנוח. יש הבדל גדול בין כל האפשרויות הללו (אולי הדבר קשור לנקודה החיצונית שהעלית – שהוא נמוך? זה משהו שתוכלי להתגבר אם תרצי).

בהצלחה!