מי אמר שיהיה טוב?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/08 21:58 כ בתמוז התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול, שאלה אמיתית, אומנם עם ישראל קיים הרבה שנים ברוך ה' וכו'

אבל מי אמר שיהיה טוב?

תסתכל מה קורה לנו!!!

הייתי דתיה פעם, עכשיו אני ההיפך הגמור

כי נשבר לי לעמוד ככה מול כאבים, מלחמות, דם..

וזה במישור הכללי,

במישור הפרטי מאוד בולט שאף פעם אתה לא בן אדם מספיק טוב, הדת "מועכת" לנו את הצורה ועושה אותנו נמוכים ולא מחוברים לכוחות שלנו

אהבתי להיות דתייה, יש בזה אתגר,

אבל גם כיף להיות ככה כמו שאני עכשיו, איפשהו אני מרגישה יותר חופשייה ולא אטומה וכו'

וגם עכשיו אני יותר מוחלת לעצמי, משתדלת

ולא מזכירה לעצמי 3 פעמים ביום את החטאים שלי

יש לי המון תסכולים מהדת, ממה שקיבלתי רושם שזה דת.

אולי לא הכרתי מה זה דת באמת...

אבל אשמח לשמוע תשובת הרב...

כל טוב סלה ותודה...

איילת

תשובה

בעזרת ה'

שלום לך שואלת יקרה

את שואלת מי אמר שיהיה טוב, אז דבר ראשון אנחנו לא יודעים מה זה טוב אמיתי טוב זה רק מה שה' חושב שזה טוב, אנחנו כמו ילד שלא מבין שהרופא נותן לו זריקה כואבת בגלל שזה מה שטוב בשבילו. ה' הוא אבא שלנו והוא אוהב אותנו וכל מה שהוא עושה, בסופו של דבר זה טוב גם אם זה לא נראה ככה. ודבר שני דוד המלך כותב בתהילים "ואני קרבת אלוקים לי טוב" הדבר הכי טוב זה קרבת ה' והמצוות הן הדרך והשביל להתקרב אליו. את כתבת שהדת מועכת לנו את הצורה אבל זה ממש תלוי איך את רואה את עצמך- אם את מזהה את עצמך בתור גוף נטו אז את צודקת, אבל את צריכה לזהות את עצמך בתור נשמה שהמצוות באות לחבר אותנו אליה ולקב"ה שזה הטוב האמיתי.
הנשמה שלנו היא טהורה במהותה ולכן גם אם אנחנו חוטאים היא לא מתקלקלת ולכן לא צריך להיות בדיכאון מהחטאים.
ועוד משו אחרון-הדבר שבדוגרי הכי עוזר זה: חדבר עם ה'!

חזקי ואמצי!

בברכה,

צוות המשיבות מאולפנת בהר"ן
בהסכמת הרב.

.