מיתולוגיה יוונית רומאית ומצרית האם מותר לקרוא?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/03/03 09:52 כז באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב השלום והברכה!

ברצוני לדעת האם יש בעיה הלכתית או מוסרית לקרוא את סיפורי המיתולוגיה היוונית, הרומאית והמצרית, כשיש כוונה רק לקרוא לשם קריאה ולא לשם ח"ו ע"ז.

שיהיה שבוע טוב.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לא ראוי ולא רצוי.
אם אתה מחפש ספרי קריאה יש למכביר למה לך ללכת לרומאים וליוונים?
אם אתה צריך לקרוא כדי לעשות עבודה וכדומה יש מקום להקל כי מדובר בקריאה ספציפית עבור מטרה ספציפית ארעית ומוגבלת.

תגיד קראת פעם את הספר "מר אל כאן אנה " ?
אם לא אז רוץ וקרא בו .אני לא שואל האם קראת את ספר מסילת ישרים כי אני בטוח שאתה מעיין בו מידי יום
וכמו ספר המסילה יש לנו לרבבות ולאלפים מה לך ללכת אצל חוכמתם המדומה של הערלים שמפנים את האל מדעתם ומכניסים ארס וטומאה ללב הקורא?

דע לך כי כל מה שעובר על האדם וכל מה שרואות עיניו הכל הכל נשאר חקוק עמוק עמוק בנפש ובתת מודע .

עיין נא בתשובתי "סרטים מותר או אסור ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=20865

בברכה,

עוזיאל

.