מיקום הקריאה בתורה?

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 16/08/07 12:49 ב באלול התשסז

שאלה

מדוע בימי שני וחמישי, ראשי חודשים ותעניות הקריאה בתורה לפני תפילת העמידה בעוד שבשבת היא אחרי?

תשובה

שלום רב,
דווקא בשני וחמישי בר"ח ובתעניות בבוקר הקריאה יא אחר תפילת העמידה.
אלא אם כן , כוונתך במנחה של שבת ובתעניות בשעת המנחה. והנראה לענ"ד שתורה קודמת לתפילה ולכן, ראוי היה גם בבוקר שיקראו לפני התפילה , אולם, בבוקר קודם שתיקן את עולמו הרוחני לא יכול לקרות, לכן, חייב להתפלל ואחר כך יקרא. ובמנחה שכבר התפלל שחרית יכול להקדים הקריאה ולכן, היא קודמת.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.