מיקוד בשידוך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/05/13 12:34 יא בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

כבר זמן מה שאני יוצאת לשידוכים.

אני מרגישה רצון עז למצוא את ש"אהבה נפשי" וכאשר אפגוש בו לראות כי הוא זה בעזרת ד...

היה לי קשר בעבר שהיה סוחף ומטלטל מאוד רגשית עבורי, אותו קשר לא היה יכול להתקיים הגיונית. אני דתיה הוא דתל"ש...

כעת אני נמצאת במצב מתלבט עד מאוד אני יוצאת עם אדם מעולה כבר חמש פגישות ההתאמה בדברים כמו עבודת ד',רגישות שיתוף הבנה הדדית. נמצאת, אך מעבר לרצון לשוחח איתו באמת מענין וטוב אין לי אליו רגש שהייתי רוצה שיהיה לי! הייתי רוצה לשאול במה עליי להתמקד? וכמה סבלנות צריך ואם, עד לאותו רגש שאולי יכול להתעורר?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ראשית, יתכן שאת מצפה לרגש מטלטל כמו שהיה עם הבחור הראשון, וזה יוצר השוואה, וכמשוים קשה מאוד לראות את מה שיש ומה שאין מקבל משקל יותר מודגש.

יש רגש שבא בבת אחת והוא סוחף אך גם יכול להטעות, כי מעבר לרגש צריך לפתח גם שיחה הקשבה הבנה אמפטיה ועוד, וכשהרגש סוער מדלגים על הבנין הזה וכשברגש דועך אנשים מוצאים את עצמם ללא מימנות תקשורת זוגית.

לכן לא צריך להתרגש יותר מדי מהרגש הסוחף.

ביחס לבחור הנכחי, מעבר להורדת ההשואות,
כדי ליצור חויות משותפות שיחזקו יותר את הרגש, דברים שהם מעבר לפגישה ושיחה,
כמו טיול ביקור במוזאון וכדומה.

כתבת שיש לך רצון לשוחח איתו - וזה בהחלט בסיס טוב לעבוד עליו ולפתח את הרגש.

בברכה,

דני בארגמן