מינקת ב י'' באב

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/07/02 05:02 ה באב התשסב

שאלה

אני מניקה את ביתי אך יש אפשרות לתת לה תחליף

מבחינתה.אך מבחינתי יש קושי שלא להניק (כאבים חזקים)

וכן אני חוששת שלא יהייה לי מספיק חלב בהמשך

מה הדין לגבי הצום

תשובה

שלומות

הדבר שרוי במחלוקת
יש מי שכותב שאם התינוק כבר מסוגל לאכול תחליפים, מה רע בכך?
אבל אם לא הרי שיש להפסיק את הצום מיד כשמתחילים לחוש בחולשה.
אולם, דעת הרב נבנצאל היא שבכלל אין להתחיל בצום במצב זה ואפילו לא ביום הכיפורים. אומנם, ביחס ליוה"כ פסיקתו הנה קשה בעיקר מן הבחינה הרגשית שהרי כולנו יודעים את ערך הצום ומשמעותו ומבחינתנו כשאומרים לאדם שלא לצום ביום הכיפורים, אין זה מתיישב על הלב. אבל בתשעה באב ניתן יותר להקל בדבר, ובלשון הרמ"א: "מיניקות שמצטערות הרבה".
לענין הצער יש להוסף היחסות העקרנית של השה להנק. יש הפסקתההנקה מצערת אבל בגבולות ויש שהפסקת ההנקה טרם הזמן מקבלת משמעות קשה במיוחד.
לכן, נראה לי שאם את בגדרי "מצטערת הרבה" תוכלי להקל אף שרצוי שתתחילי לצום.

בברכה,

שי