מיניות, משיח וגאולה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/06/09 11:36 ז בתמוז התשסט

שאלה

כבודו, אם אתה זוכר אותי אני הזה שהציק לך לגבי השזל, ברוך השם הפסקתי לגמרי, זהו אין תאוות ברוך הה', אני מרגיש טהור ונקי.

יש לי שאלה: האם ה' מגלה למשיח שהוא המשיח לפני שהוא מתגלה לעולם והאם הוא יכול לתקשר אותי בצורה כלשהיא?

תשובה

שלום

אסור להלחם בתאווה, אלא לקדש אותה.
המיניות אינה האוייב שלך, אלא המעשה האסור ללא נישואין, הוא האוייב. חשוב לזכור את זה.
המשך בדרך הטהרה בנחישות.

לגבי המשיח-
לפני ביאת המשיח ישנה ביאת אליהו הנביא, כמבואר בסוף ספר מלאכי.
אליהו הוא מלאך הברית, והוא המשיב את ישראל בתשובה. לפני אליהו, ישנה אוירת אליהו, תנועה גדולה של תשובה בישראל.
תשובה לארץ ישראל, תשובה ללאומיות הישראלית, תשובה לתורה. (מהר"ל בנצח ישראל, מרן הרב קוק באורות ישראל ותחייתו).

המשיח הוא החותם, המעודד את התהליך של התשובה הגדולה ומסיים אותו במלכות ישראל שלימה.

אין ערך בעיסוק כיצד יבוא המשיח הפרטי, עם חמור, עם נבואה או בלי. זה נתון בידי ההשגחה, ואין לנו בזה עניין ובחירה אישית. אם תרצה, עיין במה שכתב בזה הרמב"ם בהלכות מלכים.

אנו מצוויים ללמוד תורה, לפתח את התרבות הישראלית כתרבות של תורה, לחזק את יישוב הארץ, לעודד את כלל ישראל וכו´.
כשנצליח לקדם את אלו בהצלחה, ודאי המשיח יבוא לסייע ולסיים את המהלך הכללי.

כל טוב