מימוש עצמי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/13 18:35 כח באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

המורה שלי תמיד אמרה שיש כישרון אחד שאיתו באנו לעולם, ואת הכישרון הזה צריך לייצג אותו להשתמש בו אחרת יש דין בעולם הבא..

יש לי כישרון וחלום..

מגיל קטן אני כובתבת ומצליחה מאוד אני בת 19 וסיימתי לכתוב שני ספרים מהדמיוני וכמה סיפורים קצרים מאוד.. אני רואה את זה כתחביב ולא כחלום

והחלום שלי הוא לעבוד במד"א זה הדבר היחיד שמשקיע בשבילו המון..

רציתי לשאול כבוד הרב האם אני צריכה להמשיך עם הכישרון שקיבלתי מהבורא עולם או אני צריכה להגשים את החלום שלי.. האם יש איזה שהוא עונש או איזה שהוא בעיה בזה שאני סותרת את הכישרון שקיבלתי מהקב"ה

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא שמעתי שיש עונש בעולם הבא למי שלא מבטא את כשרונותיו. אבל בעולם הזה, יש סבל רגשי ונפשי לאדם שלא חי את האמת הפנימית שלו. זה יוצר מתח, תסכול ועוד רגשות שליליים.

לעיתים קרובות אנשים נמשכים לתפקידים שלא מבטאים את האמת הפנימית שלהם אלא איזו תחושה חיצונית של הצלחה. יש מי שנדמה לו שלהיות טייס זה משהו נורא מרגש, יש מי שחולם להיות קצין משטרה מפני שזה נראה לו מאוד מיוחד, יש מי שרוצה להיות זמר מפני שזה נראה לו זוהר...

נראה לי שזה הענין שהמורה שלכם רצתה להנחיל לכם: לא לרדוף אחרי השגים חיצוניים, אלא לבקש את האמת הפנימית וכך לממש את עצמכם בדרך בריאה ושמחה. אגב, אנחנו מאמינים שהתורה והמצוות הם חלק מהאמת הפנימית של כל יהודי.

המסקנה היא להקשיב בכנות רבה לעצמך ולבחון מה האמת(!) הפנימית ברצון שלך לעבוד במד"א.

במקרה שלך נראה שאין סתירה בין כתיבה יוצרת ובין עבודה במד"א. רוב הסופרים לא מתפרנסים מהכתיבה שלהם.
לכן את יכולה בהחלט להגשים חלום כפול: להתפרנס מעבודה במד"א ובזמן הנותר לכתוב ספרים.

בהצלחה!