מילה- תפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 23/06/02 07:32 יג בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני שואל בקשר למילה ביום שבת

האם יש למול קודם תפילת מוסף?

תודה רבה

תשובה

1. מילה החלה בשבת או ביום טוב, מלים לאחר מוסף. אולם אם קיים צורך להקדים כגון שיודעים שאנשים רבים יתפזרו לאחר מוסף, אפשר למול אחר קריאת התורה לפני מוסף, כדי לקיים ברוב עם הדרת מלך. (אור זרוע בשם ר' שרירא גאון, ועיין שו"ת חתם סופר או"ח סימן ס"ט).
2. מי שמברך על הכוס יכוון בברכת בורא פרי הגפן לצאת גם ידי חובת קידוש, ויאכל אח"כ מזונות שלושים גרם, ואם אין מזונות, ישתה יין בשיעור שתי רביעיות שהם 175 סמ"ק, כדי לצאת ידי חובת קידו ש במקום סעודה.