מיכנסי אלאדין

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 06/08/08 01:00 ה באב התשסח

שאלה

שלום!

בזמן האחרון מוכרים כמעט בכל מקום בארץ,סוג של מיכנסים.המיכנסים ההאלו הם בעצם חצאית-קו התפר שאמור להפריד בין הרגליים נימצא בסופם של המיכנסים,וכך המיכנסים ניצמדות לרגל.

האלאדין ניראה כמו חצאית!אדם שלא ראה אף פעם כזה דבר יחשוב שזה חצאית!!

האם מותר ללבוש אותם? או שזה עדיין ניקרא לבוש גבר?

אשמח אם תענה לי בהקדםץ

תשובה

אני מכיר את ה"אלדין " והדבר מדתנה מאד איך בדיוק הן מונחות על הגוף, זה יכול באמת להיראות כחצאית , אבל אם קצת מרימים אותן הן נראות כמכנס.
לכן: למעשה אני חושב שלא נכון ללבוש אותן ביום יום, אבל בטיולים יש להם עדיפות על כל חצאית אחרת, ולדעתי מיום שיש אלדין, אין עוד שום היתר ללכת עם מכנסיים ארוכות, בטיול, אפילו לא מתחת לחצאית.