מיכל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/09 19:06 ב בסיון התשסט

שאלה

שלום רב,כבוד הרב!

שמי מיכל,ופעם סיפרו לנו בכיתה שבפרשת האזינו כל השמות של כל בני האדם מופיעים שם ב-ר"ת.

אז חיפשתי ולא מצאתי.אבל מצאתי את השם מיכל עים שתי יודי"ן.האים זה אומר שאני צריכה לשנות את שמי? והאים זה אומר משהו על שמי?

בתודה,

תשובה

שלום

איני מכיר מסורת כזו לגבי שירת האזינו.
הגר"א כתב שכל שם רמוז בתורה, ושמך מופיע בתורה בראשי תיבות. תוכלי לבדוק זאת בפרוייקט השו"ת, יש שם קטגוריה של חיפוש ראשי תיבות של שמות בפסוקי התורה.

מיכל הוא שם של מלכת ישראל ויהודה, אשת דוד. זהו שם חשוב ונהוג בישראל, וודאי שאין סיבה לשנות אותו.

אין שם כזה מייכל עם שתי יודים, ואין לשנות לשמות מוזרים, אלא להיות חלק מכלל ישראל שנהג בשם מיכל מדורי דורות.

כל טוב