מיזמורי תהילים לתיקון קרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/02 15:17 כח בניסן התשסב

שאלה

הרב הזכיר באחת מן התשובות עשרה מזמורי תהילים שהרב נחמן מברסלב המליץ לומר. האם יוכל הרב לציין אלו מזמורים?

תשובה

בס"ד

לא לשכוח טבילה באותו יום לפני התהילים ועדיף לפני השקיעה, ועדיף לפני התפילה, ועדיף במעין - אם יש קרוב. ולא לדחות טבילה בגלל מעלת המעין וכד' ולא לדחות. ואם לא מוצא מקווה שיתקלח בתשעה לוגים מים שאובים שהם בערך שלוש עשרה וחצי ליטר מים בכלי אחד או תחת המקלחת. (וגם זה לא מעכב)

ואח"כ יאמר הפרקים הבאים:
טז לב מא מב נט עז צ קה קלז קנ

ויאמרם בניגון ובכוונה ובשברון לב ובשמחה שיש לו דרך לחזור לאבא שבשמים.
ויזכור שאת הדרך הזו סלל לו הקב"ה בעצמו על ידי דוד המלך ושאר צדיקים שידעו גם הם את דרכה של התשובה

בהצלחה