מיואש - נפלתי בשז"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/08/05 21:03 יז באב התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א!

בחודש תשרי אהיה בן 17 בעזרת ה' ולצערי הרב אני נכשל בראייה וזה גורר גם לשז"ל פעמים רבות נכשלתי בשז"ל ולבסוף התיאשתי למרות שקראתי את הספר "אשיב ממצולות" אני התחלתי להתגבר על יצר שז"ל ולבסוף כשיצר הרע לא הפסיק מלפתות אותי בסוף נכנעתי ליצר כל זה גורם לי ליאוש ולתסכול אני כל הזמן חושב על זה וכמה שהרסתי ופגמתי וזה בעצם מחזיר אותי אחורה לחטא אם כן האם לחשוב על החטא ולהתחלחל ממנו או שלא צריך לחשוב כלל על זה?

אני חושב כל הזמן שאולי אני לא עושה תשובה מספיקה ואיך אדע שה' יסלח לי על פגמים נוראים שכאלה?

ואיך בכלל מתחילים לעשות תשובה על חטא שז"ל?

אנא הרב תן לי עצה כי אני כבר התיאשתי...

תשובה

בס"ד

התחלת בדרך נכונה, וכדאי שתמשיך בה. הטעות שלך לא בדרך כי אם בנחישות.
הטעות שלך היא לא בדרך כי אם ביאוש.

דע לך חביבי כי כל החיים הם מאבק אחד גדול. והמאבק הזה הוא הוא הטעם של החיים.
אם אתה חושב שיהיה לך יום אחד בלי מאבק - אתה טועה. אבל למה לפחד ממאבק. למה לפחד ממאמץ?

אתה יודע שהעונש הכי גדול שנותנים לבן אדם זה למנוע ממנו מאמץ ועשיה. היום לא מעבידים אנשים בעבודת פרך. התברר שלשים בן אדם בכלא - זה העונש היותר גדול. כשהוא לא עושה כלום - הוא משתגע. למה לך לעשות את זה לעצמך?

קח משימה ועמוד בה!

התחלת בדרך נכונה וטובה. עכשיו שים לך מטרה להצליח למשך שבוע. אל תחשוב ששבוע זה כלום. להפך כל רגע זה כמו נצח. הרווחת את הרגע - נצחת. יש לך כעת עוד כוח ועוד יכולת להתגבר - עכשיו אתה מישהו שכבר ניצח קרב אחד. תמשיך.
כך תעשה יום אחרי יום. כל יום והתפילה שלו.
כל יום והאתגרים שלו.
כל יום וההצלחה שלו.

בודאי אתה עלול להתיאש אם אתה חושב שכל נפילה היא כשלון טוטאלי. אבל זה עצת היצר הרע.
היצר הטוב אומר - בורך ה' יום יום.

עכשיו אנחנו בחודש אלול. קח לך את החודש הזה ותחליט שכל יום - הוא אתגר. כל יום זה הרווח שלך. כל יום שהצלחת - אשריך. אתה בן העולם הבא.

אם הצלחת להרויח כמה וכמה ימים עד ראש השנה - מי כמוך!
אם הצלחת להרויח את כל הימים עד ראש השנה - מעולה. אתה בתשובה.
אחר כך זה יהיה לך יותר קל לקבל על עצמך את עשרת ימי תשובה.

ומכאן אתה כבר בשנה חדשה. זה לא שיש לך ביטוח נגד נפילות. לא ולא. רק לאנשים מתים יש ביטוח כזה. אתה רוצה לחיות?
בודאי ובודאי!

בהצלחה