מידת חסידות ושירת נשים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 19/02/14 01:55 יט באדר א'

שאלה

לכבוד הרב שלום רב,

לפני מספר שנים החלטתי כי למרות שאני בת, וכי לגבי אין איסור של שירת נשים אשתדל להימנע מללכת להופעות בהן מופיעות נשים מול גברים מכיוון שראיתי בכך סיוע לדבר עבירה. היום, אני יודעת כי מדובר במידת חסידות וכי כן מותר לי ללכת להופעות כאלו.

עכשיו- אני מצויה בדילמה. מחד, המחשבה לוותר לעצמי ולעשות פחות מהמקסימום חונקת אותי. אני יודעת שאני לא נוהגת עפ"י מידת חסידות בכל ההלכות, אבל לשוב שבתחום זה זה מקום שהייתי בו ועכשיו אני "מורידה בקדש" לא עושה לי טוב, ואני לא יודעת אם היא נכונה. (למרות ששוב, חשבתי שמדובר באיסור ולא ידעתי שמדובר במידת חסידות)

מאידך, גם המחשבה על ויתור על הופעות בהן נשים מופיעות חונקת אותי. גם כי הדבר יוצר בידוד חברתי מסויים במקום בו אני נמצאת בחיים, וגם משום שאני מאד אוהבת מוזיקה וחיי תרבות.

אני רוצה להגיע למקום שאהיה שלמה עם עצמי, בהבנה מהי הדרך בה אגיע לתכלית שלי באופן טוב יותר ולא מתוך ויתור לעצמי משום בחינה.

אשמח לשמוע צדדים נוספים בהסתכלות על הנושא וייעוץ לגבי הדרך הנכונה.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זה לא מידת חסידות אלא דין של מחזק ידי עבירה,

לכן צריך ללכת למופע של גברים או נשים בלבד, היום יש גם כאלה.

בברכה,

דני ארגמן