מטרת האדם בעולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/10/09 01:34 ל בתשרי התשע

שאלה

שלום,

אני בת 19 וחצי,וחושבת על מטרת האדם בעולם,ושאלתי היא האם ההכרה הבסיסית שצריכה להיות היא שבכל רגע שאדם הולך פה בעולם הוא צריך לזכר את ה' ולייחד כל דבר שהוא עושה בשביל ה' ולפעול למענו ולא לבזבז את זמנו?

אז זה הרבה מהיום לעשות מעשים טובים וחסד??

מקווה שהשאלות מובנות!!תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כמו בכל עניין, גם בענייני מחשבה ותודעה יש דרגות שונות.
יהודי טוב הוא מי שמאמין ומקיים מצוות. אין דרישה שבכל רגע הוא יבקש את קרבת ד'.

יש מי שכן מבקשים להיות בדרגה הנשגבת שאת מתארת. כך מתאר הרמב"ם את אבות האומה: בכל פעולה שהם עשו הם נשארו דבקים בד'.
כך מתאר הרמח"ל את האדם שהגיע אל השיא של 'מסילת ישרים'.
כך מתאר המקרא את האדם הראוי: 'שיויתי ד' לנגדי תמיד'.

כפי שאת מציינת בצדק, לא די לדעת זאת. הדבר צריך לבוא לידי ביטוי גם במעשים. בכל מעשה ישאל האדם: 'האם אני כרגע פועל על פי רצון ד'?

אפשר לסכם ולומר שיש שלש קבוצות:
א. יהודים טובים ומסורים, מקיימים תורה ומצוות ועדיין לא הבינו שתכלית האדם: לזכור את ד' וללכת בדרכו.
ב. רבים כמוך, שיודעים שזו התכלית ונמצאים במקום כלשהו בדרך להשגתה.
ג. צדיקים גדולי עולם שזכו להגיע ולחיות במציאות הנשגבת של קרבת אלוקים תמידית.

אכן כאשר חיים בדרך זו צריך לשאול: האם ללכת להופעה עם חברים, זה רצון ד'? ולראות טלויזיה וכו'
אבל צריך גם לא לפסול כל דבר. אין להסיק מכאן שרק מי שלומד תורה או עושה חסדים הוא בדרך הנכונה.
גם אדם שעמל ביושר במלאכתו וזוכר כל רגע את אלוקיו, הוא אדם שלם בדרכו שעושה את רצון ד'.