מחשב בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/06/09 12:34 כ בסיון התשסט

שאלה

שלום.

אני צריך ללמוד כול השבוע כי יש לי מבחן בגרות ביום שני ואני לחוץ בזמן והחומר נמצא במחשב. ניסיתי להדפיס את החומר בכמה דרכים כדי שאני אוכל ללמוד ביום שבת וכך לא להשתמש במחשב אך ל הצלחתי. הספרייה סגורה היום , ניסתי אולי לרכוש את הספר אך צריך להזמין אותו וזה בטח יקח כמה ימים ואני צריך אותו להיום, חשבתי אולי דרך האופיס דיפו אך לא הצלחתי להכניס אותו לדיסק און-קי כי הוא קובץ שדורש אינטרנט ואין להם חיבור לאינטרנט. האם מותר לי ללמוד דרך המחשב או שאנ מחלל שבת?

תודה.

תשובה

שלום

אין ללמוד מהמחשב בשבת משום 'עובדין דחול' דהיינו אוירת יום חול. זהו איסור מדרבנן.

ומה עוד שודאי תצטרך להוריד את הדף ע"י העכבר, וזו פעולה חשמלית האסורה גם היא מדרבנן.

בהצלחה במבחן